Troen på ekspertise i eget liv.

“Skal det føles godt, eller skal det virke?” Hos os går vi ikke på kompromis med vores tilgang til at støtte udsatte borgere. Så hvad kræver det egentligt af os som professionelle støttepersoner, når vi siger at borgeren er ekspert i eget liv?

Det er let at blive følelsesmæssigt involveret i arbejdet med udsatte borgere, men det er vigtigt at huske på, at vores arbejde handler om at skabe de bedst mulige betingelser for, at de kan lykkes med at løse deres udfordringer på en måde, der på sigt vil hjælpe dem med at klare sig selv.

I Ståstedet arbejder vi blandt andet med begrebet “professionel empati”. Vores tilgang bygger på, at vi tør stå i den samme virkelighed som borgeren, med fokus på at borgeren er ekspert i eget liv. Vi løser ikke deres problemer, men er i stedet medvirkende til at skabe de bedst mulige betingelser for, at de kan lykkes med at løse deres udfordringer på en måde, der på sigt vil hjælpe dem med at klare sig selv. Vi tror på, at det kræver professionel empati at kunne støtte udsatte borgere på den bedst mulige måde, og vi er stolte af at kunne tilbyde indsatser, der ikke blot hjælper borgeren på kort sigt, men også giver dem redskaber til at klare sig selv på lang sigt 🤩🙏