DAT-terapi

Hvad er DAT?
Dialektisk Adfærdsterapi (DAT) er en evidensbaseret psykoterapeutisk tilgang, som er særligt effektiv til at hjælpe individer med at håndtere intense følelser, selvskadende adfærd og interpersonelle udfordringer. Denne terapiform er særligt anerkendt for sin effektivitet i behandlingen af borderline personlighedsforstyrrelse og lignende emotionelle tilstande. Ligeledes viser den sig særlig gavnlig overfor kombinerede udfordringer såsom emotionelle tilstande og samtidige misbrugsproblematikker.

Vi kombinerer individuel terapi og gruppebaseret undervisning for at skabe et holistisk og effektivt behandlingsprogram.

Den individuelle terapi tilbyder en personlig tilgang, hvor klienter kan arbejde intensivt med deres specifikke udfordringer, mens gruppeundervisningen fokuserer på at udvikle praktiske færdigheder i et støttende fællesskab. Dette forløb er velegnet til personer, der søger at forbedre deres evne til at håndtere ekstreme følelser og forstyrrende adfærdsformer.

De fire områder

I Ståstedet tilbyder vi et struktureret DAT-forløb, der kombinerer individuel terapi med gruppesessioner. Vores program fokuserer på fire primære områder:

    $

    Emotionel Regulering:
    Vi lærer vores deltagere at forstå og håndtere deres følelser på en sundere måde for at reducere emotionel volatilitet.

    $

    Interpersonelle Færdigheder:
    Vores terapi arbejder på at forbedre kommunikationsevner og styrke relationer, hvilket bidrager til et mere harmonisk samspil med andre.

    $

    Mindfulness:
    Vi integrerer mindfulness-praksis for at hjælpe deltagere med at blive mere bevidste om nuet og deres reaktionsmønstre, hvilket fremmer øget selvindsigt.

    $

    Stress-Tolerance:
    Vores terapi tilbyder effektive strategier for at håndtere og tolerere stressende situationer uden at ty til selvdestruktiv adfærd.

    Gruppebaseret færdighedstræning

    I undervisningen, som er begrænset til maksimalt 6 deltagere pr. session, er fokus på at træne forskellige færdigheder. Disse sessioner er interaktive og praktisk orienterede, hvor deltagerne lærer konkrete teknikker og metoder til at håndtere deres udfordringer. Undervisningen kan omfatte øvelser i følelsesregulering, mindfulness, mellemmenneskelige færdigheder, og stresshåndtering.

    Instruktøren leder deltagerne gennem forskellige aktiviteter, herunder gruppediskussioner og øvelser, der fremmer læring og anvendelse af de nye færdigheder i hverdagen. 

     

    Individuel Terapi

    I de individuelle terapisessioner fokuseres der på den enkelte deltagers personlige udfordringer og mål. Disse sessioner er en chance for dybdegående samtaler og reflektion, hvor terapeuten og klienten arbejder tæt sammen. Her anvendes DAT-elementerne til at udforske og bearbejde klientens aktuelle problemer. Der er særligt fokus på at identificere de udløsende faktorer for klientens problemer og at udvikle strategier til at håndtere disse gennem de nye færdigheder, de lærer i undervisningen.

    Terapien begynder typisk med 1-2 indledende samtaler, hvor terapeuten og klienten sammen fastlægger mål for forløbet og gensidige forpligtelser. En central del af den terapeutiske proces er, at klienten sammen med terapeuten, udarbejder en prioriteret liste over de uhensigtsmæssige adfærdsmønstre, som de ønsker at ændre. Denne liste bliver grundlaget for det terapeutiske arbejde i de efterfølgende uger, og reflekterer klientens egne mål og ønsker om personlig udvikling.

     

    Hvor afholdes DAT?

    $

    I hjertet af Næstved by, finder man vores velplacerede lokaler, som er nøje udformet for at skabe en indbydende og tryg atmosfære. Vores faciliteter er designet med tanke på komfort og ro, hvilket er essentielt for de terapeutiske processer, vi faciliterer.

    Vores samtalerum er et centralt element i vores lokaler. Dette rum er indrettet for at fremme en følelse af tryghed og ro, hvilket er afgørende for de individuelle terapisessioner. Med en afslappet og varm atmosfære, giver dette rum den ideelle ramme for klienter at åbne op og engagere sig i terapien.

    I samme bygning finder man vores undervisningslokale, som er tilpasset til gruppeaktiviteter. Lokalet er rummeligt og indrettet til at understøtte læring og interaktion blandt deltagere. Her afholdes vores gruppebaserede undervisning, hvor deltagerne kan lære og vokse sammen i et sikkert og støttende miljø.

    Samlet set udgør vores lokaler i Næstved en perfekt ramme for vores Dialektisk Adfærds Terapi forløb, hvor hvert rum bidrager til en helhedsorienteret oplevelse, der støtter vores klienters rejse mod personlig udvikling og velvære.

    Hvem er DAT for?

    $

    Dette program er ideelt for udsatte borgere, som kæmper med emotionelle og psykologiske udfordringer, herunder men ikke begrænset til personlighedsforstyrrelser, angst, depression og stress-relaterede tilstande. Programmet er designet til at være fleksibelt og kan tilpasses til at møde de specifikke behov hos hver enkelt deltager.

    Hvorfor Vælge Vores Program?

    • Ekspertise:
      Vores erfarne terapeuter er specialiserede i DAT og har en dyb forståelse for komplekse problemstillinger.

     

    • Tilpasset Tilgang:
      Vi anerkender, at hver enkelt borger har unikke behov, og vores program er designet til at være fleksibelt og responsivt over for disse.

     

    • Støttende Miljø:
      Vi skaber et trygt og støttende miljø, hvor deltagerne kan vokse og lære.

    Sådan kommer du igang

    I Ståstedet er vi altid åbne for at byde nye klienter velkommen. Vi forstår vigtigheden af at få den nødvendige støtte, når du har brug for den, og derfor optager vi løbende nye klienter til vores individuelle terapisessioner.

    Vores gruppeundervisning er dog en eftertragtet del af vores program. For at sikre, at hver deltager får den opmærksomhed og støtte, de fortjener, begrænser vi grupperne til maksimalt 8 deltagere. Dette tillader os at opretholde et miljø, hvor hver enkelt kan føle sig hørt og støttet.

    På grund af den begrænsede plads i vores gruppeundervisning, anbefaler vi, at du ringer til os for at høre mere om tilgængelighed, da vi starter nye grupper op løbende. Ved at kontakte os kan du også få mere information om, hvordan vores program kan tilpasses til de specifikke behov og omstændigheder.

    Medarbejder hos Ståstedet. Hos Ståstedet arbejder vi med udsatte børn og unge og udsatte familier. Det gør vi som støttekontaktperson, efterværn, socialpædagogisk støtte samt støttet samvær og overvåget samvær. Derudover yder vi hjælp til unge med problemer gennem mentorordning og ungdomssanktion m.m. Vores arbejde er iht. serviceloven 52, 54 og 85

    Har I brug for professionel sparring?

    Ring til mig og lad os tage en snak om, hvilke løsninger Ståstedet kan tilbyde jer.

    Nick Kjær