Om Ståstedet
Socialpædagogiske indsatser skræddersyet af StåstedetTroen på ekspertise i eget liv.
Scroll til: Hvorfor os | Ekspertise | Tilgang, værdier & målsætninger | Ledelsen | Medarbejdere
Hvorfor vælge Ståstedet?
Udvikling gennem relationer og tryg tilknytning
Tæt samarbejde og individuelle løsninger
En professionel og menneskelig tilgang
Kontakt os på 71 99 52 21, og lad os i fællesskab skræddersy den mest passende og bæredygtige indsats til dine behov. Sammen skaber vi en fremtid, hvor hver enkelt borger har adgang til de nødvendige ressourcer for at trives – både nu og i fremtiden.
Vores ekspertise
Bred dækning
Vores erfaring strækker sig vidt for at imødekomme en mangfoldighed af behov hos borgere over hele Danmark, med en holistisk tilgang, der adresserer både umiddelbare og fremtidige behov.
Tilpassede løsninger
Faglighed og uddannelse
Vi sigter mod at reducere usikkerhed og skrøbelighed for vores målgruppe. Gennem en integreret og ressourcefokuseret indsats arbejder vi for kontinuitet i den personlige udvikling, hvilket skaber langsigtede forbedringer. Vores samarbejde med borgere og kommuner er tæt og baseret på fælles forståelse, hvilket sikrer, at ingen føler sig alene eller uforstået med deres udfordringer.
Tilgang, værdier og målsætninger
Vores tilgang
Holistisk, Terapeutisk, og Menneskecentreret
I Ståstedet tror vi på en tilgang, hvor høj faglighed møder et dybdegående menneskesyn. Vores arbejde er grundlagt på den holistiske overbevisning, at hvert individ er ekspert i eget liv, og bærer ansvaret herfor. Denne kernefilosofi reflekterer vores valg af terapeutiske metoder, hvor vi engagerer os i en psykodynamisk proces, der centrerer om individets forhold til sine egne følelser og selvomsorg.
Metoder
I Ståstedet anvender vi en bred vifte af kvalificerede og evidensbaserede metoder, der er nøje udvalgt og tilpasset til den enkelte borgers unikke behov og situation. Vores tilgang er dynamisk og responsiv, idet vi forstår vigtigheden af at arbejde med metoder, der resonerer med den enkeltes personlighedstype og livssituation.
Brugen af virkeligheden som sparringspartner
Vi anerkender virkeligheden – med dens forventninger og krav – som den ultimative ramme, indenfor hvilken vi alle lever og udvikler os. Vores arbejde med borgere med diverse behov og diagnoser er derfor tilpasset efter de unikke omstændigheder og udfordringer, hver enkelt står overfor. Vi ser dette som en mulighed for at anvende virkelighedens kontekst som en sparringspartner, der skaber grundlaget for en meningsfuld udvikling.
Tilpasning til individuelle behov
Vi anerkender, at ethvert mennesker består af en unik kombination af erfaringer, udfordringer og styrker. Derfor skræddersyr vi vores indsatser til at matche deres specifikke krav, hvilket inkluderer en grundig vurdering af deres personlige historie, nuværende situation, og fremtidige mål. Denne tilgang sikrer, at vores interventioner er så relevante og effektive som muligt.
Identifikation af personlighedstyper
En væsentlig del af vores metodiske tilgang er at identificere de forskellige personlighedstyper, vi arbejder med. Denne forståelse giver os mulighed for bedre at afstemme vores støtte og interventioner, så de harmonerer med individets naturlige præferencer og måder at behandle information på. Ved at tilpasse vores strategier på denne måde kan vi fremme en dybere forståelse og større engagement i den fremtidige udvikling.
Arbejde med forsvarsstrategier
Mange af de borgere, vi støtter, har udviklet komplekse forsvarsstrategier som et middel til at beskytte sig selv mod tidligere traumer eller udfordringer. En central del af vores arbejde er at hjælpe dem med at genkende disse mønstre og udvikle nye, mere adaptive måder at håndtere livets udfordringer på. Dette inkluderer at skabe et trygt og støttende miljø, hvor borgeren kan udforske og forstå de underliggende årsager til deres forsvarsstrategier, og gradvist begynde at arbejde hen imod sundere mekanismer for coping og interaktion.
Integration af eksisterende ressourcer
Foruden at introducere nye færdigheder og strategier, fokuserer vi også på at integrere og optimere brugen af eksisterende ressourcer og støttesystemer, som borgeren allerede har til rådighed. Dette kan inkludere at navigere i socialpsykiatrien, udnytte lokalsamfundets tilbud eller forbinde dem med netværk og grupper, der kan yde yderligere støtte.
Vores metoder er grundet i en dyb forståelse for og respekt for den menneskelige erfaring, og vi er dedikerede til kontinuerligt at udvikle og justere vores tilgang for at møde de skiftende behov hos dem, vi samarbejder med.
Bæredygtighed
Bæredygtighed i hjertet af vores arbejde
I Ståstedet er bæredygtighed kernen i vores arbejdsmetoder og den støtte, vi tilbyder. Vores mål er at sikre, at hver intervention, hver samtale og hvert skridt vi tager sammen med borgeren, bidrager til langsigtede løsninger, der består, længe efter vores direkte støtte måtte ophøre. Vi forstår bæredygtighed som evnen til at udstyre mennesker med værktøjer, viden, og ressourcer, som gør dem i stand til at navigere i deres livssituationer med øget selvstændighed og selvtillid.
Professionel og bæredygtig empati
Vores tilgang til empati lægger ud over det umiddelbare og banale. Vi stræber efter at levere en professionel og bæredygtig empati. Et illustrativt eksempel på dette er, hvordan vi håndterer situationer, hvor en borger måtte mangle basale nødvendigheder som mad. I stedet for at tilbyde kortsigtede løsninger, såsom f.eks at tilbyde mad, introducerer vi dem til ressourcer som madspildsinitiativer. Dette giver dem viden og midler til selv at håndtere lignende situationer fremover, fremmer selvomsorg og selvstændighed.
Integration af eksisterende tilbud
Vi lægger vægt på at benytte og integrere eksisterende tilbud, såsom socialpsykiatrien, i stedet for at skabe afhængighed af vores tilstedeværelse. Dette valg er baseret på vores overbevisning om, at bæredygtig støtte ikke kun “lærer borgeren at fiske, men også viser dem, hvor de kan fiske”. Ved at gøre brug af de ressourcer, samfundet allerede tilbyder, styrker vi den enkeltes evne til at stå på egne ben og fremmer en dybere integration i samfundet.
Samfundsengagement
Vores engagement i bæredygtig udvikling
Gennem disse principper er vores engagement i bæredygtig udvikling ikke kun til gavn for den enkelte borger, men også for samfundet som helhed. Ved at arbejde for at gøre hver enkelt borger mere selvstændig og ressourcestærk, bidrager vi til et samfund, hvor færre står alene, og hvor alle har adgang til de værktøjer, de behøver for at skabe en bedre fremtid for sig selv.
Vidensdeling og samfundsansvar
Et centralt aspekt af vores tilgang er vores engagement i vidensdeling. Vi lægger vægt på at oplyse samfundet, nærmiljøer, og samarbejdspartnere om de realiteter, udsatte unge og voksne står overfor, samt hvordan man mest hensigtsmæssigt interagerer med dem for at fremme udvikling. Dette ansvar tager vi seriøst – ved at bidrage til en fælles forståelse, er vi med til at løfte det samfundsansvar, der ligger i at skabe et mere inkluderende og forståelsesfuldt miljø, hvor vi alle kan udvikle os sammen.
Fælles forståelse for Ffælles udvikling
Gennem vores arbejde i Ståstedet ønsker vi at fremme en verden, hvor empati, forståelse, og individuel ekspertise går hånd i hånd med samfundsmæssig integration og samarbejde. Ved at centrere vores tilgang omkring disse værdier, stræber vi efter at skabe langvarige positive forandringer for de mennesker, vi arbejder med, og de samfund, vi er en del af.
Vores værdier
Empowerment: Vi tror fast på at styrke individet til at tage ejerskab over deres eget liv. Ved at udstyre dem med de nødvendige redskaber, viden, og forståelse, støtter vi dem i at navigere gennem livets udfordringer med øget selvtillid og autonomi.
Respekt for individet: Grundlaget for vores arbejde er en dyb respekt for den enkeltes unikke historie, behov og potentiale. Vi anerkender den enkeltes ekspertise i eget liv og stræber efter at tilpasse vores støtte, så den afspejler deres personlige præferencer og mål.
Bæredygtighed: Bæredygtighed i vores indsats er essentiel; vi søger ikke blot at tilbyde øjeblikkelig støtte, men at skabe langvarige forandringer, der fortsætter med at gavne individet og samfundet på længere sigt.
Samfundsansvar: Vi føler et dybt ansvar for at bidrage positivt til samfundet ved at oplyse, integrere og engagere. Vores arbejde med vidensdeling og fremme af forståelse på tværs af samfundslag er afgørende for at opbygge et mere inkluderende og empatisk miljø.
Innovation: Vi er dedikerede til konstant innovation i vores metoder og tilgange. Ved at være åbne over for nye ideer og løsninger sikrer vi, at vores arbejde forbliver relevant, effektivt og tilpasset til de skiftende behov hos dem, vi tjener.
Vores målsætninger
For borgeren: Vores ultimative mål for hver borger er at støtte dem i at opnå et selvstændigt og meningsfuldt liv. Vi stræber efter at facilitere personlig vækst, selvindsigt og en følelse af tilhørsforhold, så de kan trives på deres egne præmisser.
For vores team: Vi stræber efter at bevare vores passion og drive i alt, vi gør. Vores mål er at se muligheder i det, der kan synes umuligt, og at fortsætte med at ‘brænde’ for at gøre en forskel i andre menneskers liv. Vi engagerer os i løbende faglig udvikling og personlig vækst, så vi kan tilbyde den bedste støtte muligt.
For samfundet: Vi ønsker at bygge bro mellem udsatte borgere og samfundet, ved at fremme forståelse og inklusion. Vores ambition er at bidrage til et samfund, hvor alle føler sig værdsatte og har adgang til de ressourcer, de behøver for at opnå en stabil og positiv tilværelse.
Om ledelsen
Nick Kjær
Med 15 års erhvervserfaring har jeg arbejdet på forskellige institutioner. Deriblandt integrerede institutioner, særlig sikret afdeling for unge kriminelle, været socialkonsulent for massivt udsatte familier, samt mangeårig erfaring på behandlingsinstitutioner for børn og unge med psykosociale problemstillinger.
De seneste 5 år har jeg haft ledelsesmæssige opgaver, som forstander af en behandlingsinstitution og specielskole,- herunder etableret sociale indsatser, strategi, økonomi, personaleledelse og udvikling.
Min erhvervserfaring – kombineret med min uddannelse inden for socialpædagogik og en master i offentlig ledelse – har givet mig kompetencer til at facilitere sociale indsatser, med udgangspunkt i at stille skarpt på en persons ressourcer og herudfra arbejde med at skabe selvindsigt og sætte fokus på styrker, engagement og motivation hos mennesker.
Miki Kuhre
Jeg har arbejdet i psykiatrien, som ansvarshavende for et patientbibliotek. Min dagligdag bestod her af at tolke diagnoser og ordineret medicin (virkning/bivirkninger) til dagligdagssprog for patienterne. Jeg har været leder af en specialskole, og været konsulent på en børn og unge forvaltning, SSP konsulent, hvor jeg håndterede alt fra konflikt håndtering i tvangs sager, til ungdomssanktioner. Jeg har været afdelingsleder på et opholdssted.
Min erhvervserfaring – kombineret med min uddannelse i informationsvidenskab og igangværende uddannelse i psykoterapi og supervision. – har givet mig kompetencer til at stille skarpt på en persons ressourcer og herudfra arbejde med at skabe selvindsigt, og sætte fokus på styrker, engagement og motivation hos mennesker.
Medarbejdere
Mød holdet
Kasper Wenning
Socialkonsulent & boligkoordinator
Christina Kjær
Social- og samværskonsulent & faglig koordinator
Hanne Geert-Jørgensen
Socialkonsulent
Egon Rasmussen
Social vicevært
Christina Meldgaard
Socialkonsulent
Lasse Hansen
Socialkonsulent
Signe Vincent
Socialkonsulent
Louise Madsen
Socialkonsulent
Christina Elmeskov
Socialkonsulent
Stine Schertiger
Social- og samværskonsulent
Malene Hye-Knudsen
Socialkonsulent
Mette Hjertehoi
Økonomi & Administration
Frederik Larsen
Socialkonsulent
Lene Notkin
Socialkonsulent
Lucas Kötter Christensen
Socialkonsulent
Mie Henriksen
Michael Hjort Jensen
Socialkonsulent
Nick Kjær
Leder og socialkonsulent
Miki Kuhre
Leder og socialkonsulent