Hvad er et værested ?

 

Hvis du sidder med spørgsmålet: “Hvad er et værested, og hvad er særligt godt ved et værested?”, vil du her på siden få vores svar på dit spørgsmål samt vores bud på, hvorfor væresteder er særligt gode til udsatte unge.

Et værested er et opholdssted hvor man kan komme forbi og mødes med ligesindede. Det kan være til fællesaktiviteter og diverse arrangementer, hvor fokus er på socialt samvær og personlig udvikling.

Et værested kan være et rigtig godt sted at komme og snakke ud om problemer eller bare være sammen med andre og have det sjovt.

Det er både en god måde at udvikle sig personligt og få nye bekendtskaber på. Bekendtskaber der kan danne grobund for varige venskaber og gode minder. Et værested kan også være et godt afsæt for den unge der står på kanten til voksenlivet, det kan være en person der er blevet tilbudt efterværn og nu mangler en omgangskreds.

For mange betyder det at mødes med ligesindede, at man kan få talt ud om tingene og sammen blive stærkere. Derudover får man lov til dele gode stunder med andre, i stedet for at sidde med det selv.

Her på Ståstedet har vi et værested kaldet Det Sociale Værested, som er et værested for unge ligesindede. Igennem vores arbejde med unge udsatte, giver vi den enkelte mulighed for at træde ud af ensomheden og ind i et liv med sociale relationer og fælleskaber. Vi tror på at de rigtige vej ud af ensomhed er at blive en del af et fælleskab.

 

Værested for unge