Hvad er efterværn ?

 

Her hos Ståstedet får vi ofte spørgsmålet: Hvad er efterværn? Efterværn er et tilbud om støtte til unge i alderen 18-23 år, der indtil 18 års alderen har haft tilknyttet en fast kontakt person eller har været anbragt.

Hovedformålet ved efterværn er, at være med til at give den unge støtte til at træde ind i et selvstændigt voksenliv. Et liv hvor ensomhed, manglende uddannelse og arbejdsløshed kan være en del af hverdagen. Derfor gives der støtte til områder som uddannelse, egen bolig og til at den unge kan komme ud på arbejdsmarkedet.

Dette giver den unge mulighed for at udvikle sig både personligt og fagligt, og dermed mulighed for at den unge kan blive mere selvstændig og blive en del af voksenlivet.

Efterværn giver ikke kun mulighed for et mere voksent liv på den personlige plan, men også på det sociale plan. Den unge får mulighed for at komme ud og møde nye mennesker og danne venskaber. Alt sammen noget der kan bekæmpe en ting som ensomhed.

Her hos Ståstedet har vi det Det Sociale Værested, som er et værested for unge ligesindede. Her giver vi gennem vores arbejde med unge udsatte den enkelte mulighed for at træde ud af ensomheden og ind i et liv med sociale relationer og fælleskaber. Vi tror på at de rigtige vej ud af ensomhed er at blive en del af et fælleskab.

 

Står du stadig tilbage med spørgsmålet: Hvad er efterværn? Og hvordan kan efterværn hjælpe mig? Er du mere end velkommen til at kontakte Ståstedet. Vi står altid  klar til at svare på dine spørgsmål om efterværn eller andet. 

 

Pige i en seng med sin computer