Kontakt- & mentorordning, §52
Kontakt & Mentorordning for unge
Vi hjælper unge mennesker, der på den ene eller den anden måde er endt i problemer.
For at mindske usikkerhed, ustabilitet og skrøbelige livssituationer, er det afgørende for os, at den unge aldrig står alene om at forstå vejene til støtte og hjælp. Vores arbejde med unge udsatte, gennem vores mentorordning, sørger for at den unge ikke kommer til at stå alene i en svær situation.
Unge der kan have behov for vores mentorordning, er ofte unge som er havnet i udsatte positioner, som kan have konskvenser for deres fremtid. Det kan være problemer med kriminalitet, stoffer eller generelt psykosociale problemstillinger. Derfor tilbyder vi en mentor for unge udsatte.
Vores udgangspunkt er at skabe en nytterelation til den unge. Det vil sige en relation, der støtter den unge i at skabe egne erfaringer.
Vi hjælper Børn & Unge med at fungere i samfundet
Hos Ståstedet hjælper vi børn og unge, der har problemer i livet. Det kan være alt fra problemer med skadeligt forbrug eller sociale vanskeligheder til svære familierelationer og psykisk sygdom. Vi træder til der, hvor den unge har brug for en støttende relation og faglig, kompetent vejledning til at komme ind på en god, stabil vej ind i voksenlivet.
Hjælp til ensomheden
Manglende eller svage netværk, få eller ingen nære relationer og lav grad af deltagelse i fællesskaber i bl.a. skole og fritidsliv er et vilkår for mange udsatte unge og tidligere anbragte.
Ensomhed kan være svært at behandle, fordi den ensomme ofte har svært ved række hånden ud til andre og være åben omkring netop ensomheden. Det er i dag nemt for unge at føle sig isolerede og uden for fællesskabet på grund af den digitale kommunikationskultur og de samfundsnormer og image-krav, der hersker i de sociale ungdomskredse.
Derfor er det vigtigt at reagere, hvis man observerer tegn på ensomhed hos sit barn. Ensomheden bliver ikke mindre af at blive overladt til sig selv. Heldigvis findes der effektive behandlinger. Hos os ved Ståstedet har vi især haft succes med korte, intense forløb, der sender de unge tilbage ind i de sociale netværk, hvor de kan skabe gode relationer og venskaber.
Få ejerskabet over eget liv tilbage
Vi møder de unge netop dér, hvor de er!
Målet med forløbet er naturligvis individuelt fra person til person, og det kan fx være at komme ud af et skadeligt forbrug, kriminalitet eller sociale problemer, og i stedet komme i uddannelse eller arbejde. Til at opnå den enkeltes mål finder vi, sammen med den unge, metoden og midlerne til at komme på rette kurs.
Det kan blandt andet være:
- At tilbyde børn/unge en fast og stabil voksenkontakt.
- At støtte og hjælpe i udviklingen af faglige, sociale og personlige kompetencer.
- At støtte børns/unges interessefelter og bl.a. opmuntre til deltagelse i fritidsaktiviteter.
- At hjælpe børn/unge med at stå op om morgenen og komme i skole.
- At hjælpe og vejlede i forhold til fremtidsmuligheder og uddannelse.
- At støtte og vejlede i forhold til at komme ud af kriminalitet eller misbrug
Kontaktpersonen står til rådighed, når der er brug for det – dvs. hele døgnet, året rundt. Det mener vi er vigtigt for at kunne skabe et
Solidt Ståsted i livet.
Vores pakker
Ståstedet udarbejder i samarbejde med forvaltning og den unge/familien en handleplan med de nødvendige mål. Det kan fx være støtte til at fastholde skoletilbud eller hjælp til jobsøgning/læreplads. Ud fra handleplanen fastlægges den fornødne støtte fra Ståstedet i form af passende pakke.
Alle pakker indeholder samvær, mødeaktivitet, rapporter, tlf./sms-kontakt, aktiviteter, diæter, transport, 3-zoners buskort og taletidskort.
Samvær
Svarer til pakkens timebeskrivelse, fx rummer T10 – 10 timers ugentligt samvær med den unge.
Mødeaktivitet
Deltagelse i møder der er nødvendige for den unge. Fx statusmøder, opfølgningsmøder, netværksmøder, møder med skole og deltagelse i familierådslagning.
Tlf./sms-kontakt
I Ståstedet møder vi borgeren der hvor de er. Vi er altid til at komme i kontakt med 24/7. F.eks yder vi telefonisk morgenvækning ved behov, påminder om aftaler, møder og giver mulighed for at vende gode oplevelser igennem korte reflektionssamtaler.
Den unge kan få udleveret op til 200 kr. taletid.
Aktiviteter
Udgifter til aktiviteter i forbindelse med samvær: med vægt på den enkelte unges ønsker og behov.
Forplejning
Efter behov, i forbindelse med samvær, og med fokus på sund kost.
Transport
Til og fra den unge hører med i pakken i forbindelse med samvær. Dog ikke akut.
3-zoners buskort: månedskort udover 3 zoner dækkes ikke af Ståstedet
Har I brug for professionel sparring?
Ring til mig og lad os tage en snak om, hvilke løsninger Ståstedet kan tilbyde jer.
Nick Kjær